Main page


© Всички права запазени! артнюзкафе 2022

Следвайте ни в

Запази пространството

ВРЕМЕ – МЯСТО

Artnewscafe започва да пише своята интересна и динамична история през 2008 г. на ул. „Отец Паисий“ в Пловдив като част от концепцията и хъба Sarieva. Днес има редица фенове и съмишленици по цял свят, които носят навсякъде със себе си духа на „мястото и времето“ – artnewscafe.

Хибридна концепция

Аrtnewscafe е хибридно пространство, чиято концепция включва разнородни постоянни услуги и pop-up дейности. То е творчески център за инициативи, събира дейностите на кафе-бар, кът за лична промяна, магазин за растения, книжарница, пространство за изкуство, библиотека, шоурум за мебели и осветление и др. Всеки един от тези креативни корнъри работи с подбрани специалисти, които са „семейството“ на artnewscafe.

АРТ ОСТРОВ

Кафенето се намира в туристическия център на града, на колоритната историческа ул. „Отец Паисий“, в нейнатата пешеходна част, където улицата оформя тих кът, подчертан от близката градина. Успоредна на Главната улица и динамичния булевард „Цар Борис III“, „Отец Паисий“ има специфичното излъчване на съчетаване на различни времена, на преход между минало и настояще: златарски магазини, семейни бизнеси и мeста, пазещи в себе си хиляди спомени на стари пловдивски фамилии, между които арменци, евреи, българи.

artnewscafé е част от мини арт остров, оформен от галерия Sarieva, Кабинет art advisory, открита сцена за култура FLUCA, дизайнерски и артистични бюра. В непосредствена близост са Епископската базилика на Филипопол, Античният Одеон, Градската градина, както и редица препоръчителни ресторанти и хотели.

Пространството и дизайнът

Архитектурното решение на artnewscafe, дело на MMXX architects – Магдалена Матанова и Христо Хаджиганчев, е разпознаваемо, представяно в различни медии, има последователи и е запазено концептуално непроменено през годините.

И защото всичко в artnewscafe е специално – логото на кафето е подарък от художника Недко Солаков и посетителите консумират от дизайнерска посуда – чаши с дизайн на Димитър Дeлчев, а дизайнът на чиниите е на Моника Попова.

ПРОГРАМА и
POP-UPS

Artnewscafe има активна събитийна, собствена, партньорска и pop-ups програма. Те са ориентирани около съвременна лайфстайл култура, градски живот, музика, дизайн, изкуство, литература и др.

Като приобщаващо пространство и отворена общност artnewscafe има своите дългогодишни приятели, които са посланици на artnewscafe. Регулярно пространството кани тях и други интересни личности в рамките на инициативата си Приятели зад бара, за да бъдат бармани за един ден и да представят любимите си неща, напитки и храни.

Artnewscafe е място за разнообрани pop-up дейности на други организации.

Artnewscafe извършва и филантропски дейности, като през различни платформи дава подкрепа за млади артисти и предприемачи.

ГОДИШНА ТЕМА

Акцент в програмата е Годишната тема. Това е актуална за съвременното живеене тема, която се избира от група експерти: футуролози, куратори, дизайнери, художници, литератори и анализатори и бива обявявана в началото на всяка година. Годишната тема променя самото пространство на artnewscafе, задава програмата от събитията и проектите в течение на цяла година.

App

Дори и да сте далече от artnewscafe, може да следите artnewscafe мобилното приложение, което предоставя синтезирана информация за актуални събития на съвременното изкуство, култура, дизайн, архитектура, съвременния начин на живот в Пловдив, България и света.

Музика

Музикалният канал на artnewscafe, който звучи в кафето, често кани различни DJ и музиканти за take over. Можете да го следите тук.

Sarieva / Hub

Artnewscafe е част от Sarieva / Hub – иновативна хибридна среда, която обогатява и предоставя услуги в културата, изкуството, образованието и градския живот. Тя е хъб от организации и пространства със собствени програми и фокус. Sarieva съчетава търговски услуги, филантропски дейности, образователни програми и ресурси и социални дейности.


Повече вижте тук:

Artnewscafe
Пловдив 4000
ул. Отец Паисий 38
тел: 0888520375