Новини

БИРА НА МЕСЕЦА с Бял Щърк

13 Декември 2014
БИРА НА МЕСЕЦА с Бял Щърк

Този месец artnewscafe ще бъде единственото заведние в Пловдив, където може да намерите Original и Summer Pale Ale на „Бял щърк“. Марката бе представена едва миналия декември, като за една година успя да създаде силна група от последователи, все любители на „занаятчийската“ бира в България. „Бял щърк“ произвежда своите бири така, както природата е отредила, без филтрация и без процес на пастюризация.

 

"Бял Щърк" Pale Ale е създадена в България, от немски малц, американски хмел и е смесена с белгийски дрожди. Отпивайки можете да усетите балансираната сладост на бисквита, мед и карамел идващи от специалния карамелен малц. Слоестата инфузия от хмел тип „Cascade“ пък добавя вкус на подправки и дюля даващи билковата горчивина, която ви кара да жадувате за още.

 

В „Бял щърк“, вярват, че летата са безкрайни, затова и създават „Summer” Pale Ale бира, в която бутилират есенцията на българските лета.

Тяхната мисия е да покажат истинските творческите възможности в правенето на занаятчийски бири, като съчетават Smoked, Pale и злaтен Carapils малц, смесвайки ги с три вида хмел: ароматния Cascade, леко горчивия Simcoe и пикантния Citra и всичко това завършва с помощта на фината газираща белгийска мая.

13 декември 2014 - 05 януари 2015

 

ПРИЯТЕЛИ ЗАД БАРА с Карел Роел от Бял Щърк

 

БЯЛ ЩЪРК


Share