Събития

InSequences - show - Veselin Trachev

6 Септември 2017 / 6 Октомври 2017 19:00 artnewscafe

in sequences

фотографкса изложба на Веселин Трачев

__________________________

Веселин Трачев е на 29 години родом от Пловдив, където все още се подвизава. По образование и професия бизнес информатик, но в свободното си време се занимава в най-различните сфери на аудио и визуалните експериментални изкуства. Преминава през няколко периода в годините, в които изгражда собствено виждане и визия за заобикалящото го. Фотографията за него е универсален език за представяне на обстоятелствата и средата. Повечето от кадрите му маркират активни градски места и персонажи и представят живота на една среда хора и поколение на Пловдив, които са в страни от мейнстрийма. Заедно с още няколко ентусиасти именно в artnewscafe полагат началото на музикалния колектив DJ и VJ - Мелформатор, чиито членове и фенове са чести персонажи на неговите фатографии.

Изложбата in sequences на Веселин Трачев представя селекция от снимки от последните десетина години. Веселин започва да снима прогресивно случващото се около него аналогово предимно с Olympus Mju 2, понякога със Zenit 11, а много рядко и дигитално. Част от изображенията представя в своя профил във Фейсбук под името sequences., но по-голямата част пази за себе си. 

Във фотографиите на Трачев виждаме хората като неразделна част от битието ни. Важната роля на близките, познатите и приятелите ни. Изживяните моменти и мигове с тях посредством непренудени срещи и уговорени събирания. Това, което ни оставя като спомен са породените чувствата, а кадрите пусков импулс към тях. Местата като обгръщащо обкръжение на действителността. Един или серия от мигове на различни места ни се отразяват по различни начини. Разчлини случки на едно място или едни и същи на различни доказват разнообразието, което ни се случва в тези последоватлености на събития.

Аrtnewscafe, Пловдив, като едно от основните средища на неговите кадри, кани Веселин Трачев да направи първата си самостоятелна изложбата в пространството на кафето. Artnewscafe традиционно кани млади творци, които представят изложби свързани с новата градска култура. Такива през годините досега са били Никола Михов, Destructive Creation, Мартина Вачева, Blood Becomes Water, Воин де Воин, Светлана Мирчева.

Изложбата ще бъде открита нa 6 септември по време на партито за деветия рожден ден на artnewscafe и може да бъде видяна по време на НОЩ/Пловдив на 15, 16 и 17 септември.

6 септември – 6 октомври 2017

откриване: 6 септември, 19:00 ч.

artnewscafe

ул. „Отец Паисий“ 38, Пловдив

 


Share