Събития

Парти 9 години artnewscafe

6 Септември 2017 20:00 artnewscafe

Приятели, за своята ДЕВЕТА годишнина artnewscafe ви кани на стрийт парти на 6 септември 2017 с музикална селекция от Fonoteka Elektrika. 

Освен музика, този път имаме удовлствието да открием и форографската изложба "In Sequences" на нашия добър приятел Веселин Трачев.

Както всяка година в началото на септември Artnewscafé чества своя рожден ден със специално парти. Тази година цифрата е 9 – 9 години, откакто Веселина и Катрин Сариеви отварят заведението, което бързо се превръща в място за срещи, културни събития и изложби, единствената в България библиотека с международна арт преса, идеен хъб и не на последно място – в ключова парти локация. 

Деветият рожден ден тази година съвпада с най-специалния ден на Пловдив – деня на Съединението. На 6 септември, сряда, от 20:00 ч. на FLUCA - Austrian Cultural Pavilion ще започне празнично честване със специално стрийт парти с музика от Fonoteka Elektrika и откриването на фотографската изложба "In Sequences". 

Подаръците ще бъдат от рожденика Artnewscafé, но решени от заровете: всеки, който изкара сбор ДЕВЕТ, ще получи безплатно питие от Ballantine’s. А коктейлът, който ще се пие тази вечер ще бъде Ballantine's Ginger Ale!

Този 6 септември празникът ще бъде двоен, а мястото за гледане на традиционната заря ще бъде в края на ул. „Отец Паисий“. Преди девет години artnewscafe се появи като точка някъде там, а днес тези точки стават повече и повече, кръг, в който те каним да си с нас!

Партньор на събитието е Ballantine’s.

_________________________

 

Повече за Artnewscafé:

Прeди девет години през септември 2008 година в Пловдив отвори врати Artnewscafé. От самото си начало artnewscafe се разпозна като ново място за неформална комуникация и идеен хъб в Пловдив. Artnewscafé дължи своя характер както на идеите на създателите си, така и на търсенията и отдадеността на лицата зад бара, а атрактивността си на архитектурното решение на MMXX architects – Магдалена Матанова и Христо Хаджиганчев и запомнящото се лого - подарък от световно известния художник Недко Солаков. 

Определящо се като свързващо място Artnewscafé разви свои формати събития в тази посока, най-популярният, от които е Приятели зад бара. Други инициативи на artnewscafe имат ангажираност към социални, урбанистични и граждански теми. Такива са групата събития, дискусии и презентации “Беседка за града” през 2013 и 2015-та година, както и единични презентации и лекции.

Artnewscafé става популярно през годините и с улицата, на която се намира. Разположено е на ул. Отец Паисисй в Пловдив, където под мотото “Успоредната Градска Култура” четири поредни години до 2013 г. се организира фестивал “Улица Отец Паисий”. 

Artnewscafé има собствена арт-библиотека и мини-книжарница, организира изложби с млади илюстратори, графични дизайнери, творци и издава месечния Artnewscafé бюлетин за изкуство, който си има своя мобилно приложение, а от 2015-та и сайт за арт критика – www.artnewscafe.com/bulletin.

www.artnewscafe.com

http://fonotekaelektrika.com/

6 септември

ул.Отец Паисий 38

20:00 - 00:00 ч.


Share