Новини

Награда „Гауденц Б. Руф” 2009

2 Март 2009
Награда „Гауденц Б. Руф” 2009

След изданията 2007 и 2008 конкурсът за наградата „Гауденц Б. Руф” ще се проведе за трети път през 2009 година. Наградата има за цел да подкрепя и популяризира художествените търсения във визуалното изкуство на България и да изведе във фокус творчеството на младото поколение.

Наградата се присъжда в две категории – за млади творци на стойност 2,500 евро и за утвърдени творци на стойност 4,500 евро.

Кандидатстващите проекти се оценяват от жури в два кръга: след обсъждане на приетите портфолиа се избират участниците във втория кръг. Те получават покана да представят свои произведения в каталога и есенната изложба в София. На откриването на изложбата журито обявява носителите на наградата в двете категории.

Членове на журито за 2009 година са Лъчезар Бояджиев, София, България; Лоран Хеги, Сент-Етиен, Франция; Весела Ножарова, София, България; Елена Панайотова, София, България; Дарко Сенекович, Цюрих, Швейцария и Гауденц Б. Руф, Берн, Швейцария.

Още информация за условията за участие, журито и процедурата по избора, за изискванията към портофолиото и адреса, на който да бъде изпратено, както и за сроковете на тазгодишния конкурс ще намерите на нашата уебстраница:
www.ruf-award.org

Краен срок за предаване на портфолиа: 8 май 2009 година.

Награда „Гауденц Б. Руф”

www.ruf-award.integra.bg/0.ruf


Share