Събития

ПРИЯТЕЛИ ЗАД БАРА | Ивана Ненчева и Наталия Тодорова

27 Август 2016 / 28 Август 2016 17:00 artnewscafe

В последната събота на август зад бара в artnewscafé ще застанат художничките Ивана Ненчева и Наталия Тодорова, които през 2009 г. създават независимото пространство за изкуство в София - The Fridge.

 

Като приятели зад бара те ще направят кратко обобщение на последните седем години на The Fridge, като представят художниците, с които са работили, чрез любимите им коктейли. Гостите и коктейлите, разбира се, ще бъдат повод за разговори за изкуство и много добро настроение. Fridge програмата включва и специална музикална селекция, тематичен комикс и още...

 

Ивана и Наталия не идват сами и на събитието ще можете да се срещнете и с други обичайни заподозрени от кръга на The Fridge - художниците Ясен Згуровски и VOIN DE VOIN и музиканта Parsifal Marin-Voinov (които са и чести гости на artnewscafe). И понеже няма как без твърда кураторска ръка, The Fridge компанията ще се допълва от Даниела Радева. 

________________________________

 

За The Fridge 

 

Целта на The Fridge е да популяризира и развива съвременната художествена сцена в България.

 

The fridge се ангажира с организиране на дебютни изяви на млади артисти, на местни и гостуващи проекти, резидентни програми за куратори и художници, също така да действа в посока образование и изследване и разпространяване на нови методи и техники от различни области на съвременното изкуство и теория.

 

Организира серии изложби на млади български и чуждестранни художници; “Разбираш ли ме? Рaзбирам те”, “План за Действие #1, #2, #3”, Мултиполис - Образите на града” и др.

 

Провеждат се множество дебати, работилници и семинари в партньорство с други организации.

The fridge е платформа за отговорно изкуство – изкуство, което не позволява да бъде покровителствано, дундуркано, кастрирано. Изкуство, което поема риска да отговаря само за себе си.

 

_______________________

 

Инициативата „Приятели зад бара” на artnewscafe има за цел да среща посетителите с интересни личности, които представят заниманията, любимите си напитки, храни и се превръщат в онези бармани, с които можеш да побъбриш на воля.

 

Основен партньор на събитието „Приятели зад Бара” e Absolut

 

_______

 

artnewscafe

ул. Отец Паисий 38, Пловдив

www.artnewscafe.com

news@artnewscafe.com

 

032/623895

facebook event


Share