Събития

Месец на испанското и ибероамериканското кино | 10.03-31.03

10 Март 2016 / 31 Март 2016 20:00 artnewscafe

През месец март artnewscafé в Пловдив ще се превърне в място за прожекции в уютна атмосфера и на по чаша топла (или предвид непредвидимото време – студена) напитка. В шест вечери ще бъдат представени шест испански и испаноезични филма от последните години. Филмовата програма е разделена в три тематични цикъла: „Испанско кино днес“, „Film Noir“ и „Отвъд Атлантика“.

 

Стартът на испанския кино месец ще бъде на 10 март, след което предстоят прожекции всеки вторник и четвъртък от 20:00 до края на месец март. Месецът на испанското и ибероамериканското кино се организира с любезната подкрепа на Instituto Cervantes Sofia.

 

Кино програмата ще бъде съпроводена от кулинарни събития с традиционна испанска храна, предоставена от ресторант Gastrolinea. 

 

ПРОГРАМА 

10.03. – Испанското кино днес: Стокхолм (2013)

Всичко се случва в нощ, като всяка друга за него. Нощ, решаваща за нея. Но никой от тях не знае, че след тази нощ те ще бъдат свързани завинаги. 

 

15.03. – Испанското кино днес: Разни хора (2013)

Калейдоскопски разказ, в който уж случайно се преплитат комедия, драма, социален разказ, ужас и сюрреализъм - непреклонната поезия на човешката природа пред яростните атаки на чуждото и хаотичното.

 

17.03. – Испанското кино днес: Рана (2013, реж. Фернандо Франко) 

Главната героиня, Ана (Мариан Алварес) ни кара да се замислим за взаимоотношенията между хората и проблемите на съвремието, свързани с емоционалната интелигентност, както и с нестабилното психическо състояние и поведение, което води една нараняваща изолация. 

 

22.03. – Film Noir: Няма да има покой за нечестивите (2011)

Мадрид, началото на XXI. Един ден, прибирайки се към къщи полицейският инспектор Сантос Тринидад се оказва въвлечен в тройно убийство. Би могъл да бъде уличен от свидетел, който успява да избяга. Сантос предприема разследване, за бъде намерен и елиминиран свидетеля.

 

24.03. – Film Noir: Докато спиш (2011)

Сесар е портиер в жилищен блок и не би заменил работата си за никоя друга. Единствено така той може да следи кой влиза и излиза и да опознава в детайли най-съкровените тайни и навици на живущите в блока. Ако пожелае, дори би могъл да контролира и да влияе върху живота на другите, да отваря рани и да рови в тях. Всичко това прави, без да буди никакво подозрение. Сесар, обаче, пази своята тайна: харесва му да причинява болка, да размества онези парчета, които предизвикват болка около него.

 

31.03. – Отвъд Атлантика: Магнитно дърво (2013)

След продължително отсъствие Бруно се завръща в родината си Чили. Семейната вила, която той помни от малък, се продава и семейството се събира, за да се сбогува с нея. Отиват при „магнитното дърво“ - местна забележителност със странни свойства. У Бруно се събуждат почти забравени усещания и чувства от детството.

 

 

Всички филми са със субтитри на български.

Share