Събития

ПРИЯТЕЛИ ЗАД БАРА | Destructive Creation

28 Ноември 2015 18:00 artnewscafe

На 28 ноември от 18:00 часа в инициативата „Приятели зад бара“ този път ще ви срещнем с Destructive Creation. „Приятелите“ са неопределен брой мистични личности, обединени под небезизвестното име Destructive Creation. Те не само ще застанат зад бара, но и ще представят първата си самостоятелна изложба. 

 

Destructive Creation са група млади артисти, които в своята деструктивна креативност отправят социални послания чрез акции в градска среда, често скандализирайки по този начин органите на реда. Акцията им „В крак с времето“ например, при която паметникът на съветската армия в София беше преобразен с образите на американски супер герои (и Макдоналдс), се превърна не само в медийна сензация, но и в непринуден символ на политическите настроения сред младите в последните години. 

 

Destructive Creation се намесват в публичните пространства със своите силни послания и насочват вниманието по този начин към политически, социални и културни проблеми като корупцията на високите нива на властта, стереотипите и национализма или абсурдите на разпадащата се градска среда. Изкуството на Destructive Creation съчетава силни социални и политически послания, голяма доза ирония и естетика, която го прави изключително достъпно. Досега не един паметник е ставал тяхна „жертва“, сред тях и един емблематичен пловдивски... 

 

Снимки и видео материали от различните проекти на Destructive Creation ще бъдат обединени в специалната изложба, която ще се открие на 28 ноември в artnewscafé. Това е и първата им самостоятелна изложба, която поглежда назад към повдигнатите въпроси, отправените послания и, разбира се, поетите рискове на деструктивната креативност. Изложбата ще може да бъде видяна до януари 2016 г. в artnewscafé.

Като „приятели зад бара“ Destructive Creation ще отбележат първата си изложба като влязат в ролята на домакини и предлагат коктейли с водка - Destruction и Creation, кулинарни изненади и сувенири. 

 

Инициативата „Приятели зад бара” на artnewscafe има за цел да среща посетителите с интересни личности, които представят заниманията, любимите си напитки, храни и се превръ- щат в онези бармани, с които можеш да побъбриш на воля.

 

Основен партньор на събитието е ABSOLUT.

______________________

http://destructivecreation.com/

 

https://www.facebook.com/TheDestructiveCreation/

ПРИЯТЕЛИ ЗАД БАРА

Destructive Creation

28 ноември

от 18:00 до 01:00

 

artnewscafe, Пловдив


Share