Събития

снимки >

ОТКРИВАНЕ НА artnewscafe

5 Септември 2008 20:00 artnewscafe

След ремонт и работа в рамките на една година най-сетне през септември отваря врати artnewscafe - концепция и реализация на Галерия Сариев. Идеята на създателите e кафенето като малко градско място с напитки, арт-информация и живи случки, място, което да събира, да дава смисъл и теми.

Идеята за създаването на кафенето е на издателя Асен Асенов, името e подсказано от Нери Терзиева, а логото е подарък от най-актуалния български художник в европейското съвременно изкуство - Недко Солаков. Архитектурното решение е на MMXX architects – Магдалена Матанова и Христо Хаджиганчев. Студио ММХХ извежда news във видимите кабели по тавана и стените, външните контакти и ключове, крушки, откритите тръби на вентилацията, които дават усещането, че проследяваш цялото движение. Графичните решениая са на младата немска дизайнерка Паран Пур и на Студио Пункт.

За официалното откриване на artnewscafe на 5 септември от 20.00 до 00.00 часа ще пускат DJ Emil Doesn't Drive (Берлин) и DJ Robothko (Майнц). Саундът е определян като italo-brutalo, confuzed disco, obscure electronique. По време на откриването ще бъдат експонирани визуални поеми от издаваното през 90-те години първо в Източна Европа списание СВЕП (списание за визуална и експериментална поезия) както и неговите 4 броя.

Първото питие е комплимент от Havana club и Ricard

музиката:
dj emil doesn't drive

 

изкуството:
СВЕП

 

партньорите:
Pernod Ricard Bulgaria


Share